Mąka paluszkowa

Mąka paluszkowa to specjalistyczny produkt przeznaczony do przemysłowej produkcji słonych i słodkich przekąsek, cechujący się niskim przyrostem objętości i dużą kruchością.

Właściwości

  • możliwość uzyskania produktu o pożądanej grubości
  • szybsze odparowanie wody i skrócony czas wypieku
  • oszczędność kosztów zużycia energii
  • odpowiedni przyrost objętości produktu
  • duża kruchość
  • średnie poziomy zawartości glutenu
  • niska wodochłonność
  • czysta etykieta

Zastosowanie

  • wszelkiego rodzaju słone paluszki
  • przekąski typu precle
  • słone krakersy
  • markizy, herbatniki

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

Młyn pszenny SilesianMąka paluszkowa