MĄKA PSZENNA PEŁNOZIARNISTA

Produkt o szerokim zastosowaniu i niskim stopniu przetworzenia z dużą zawartością składników odżywczych.

Właściwości

  •  wysoka zawartość błonnika, witamin, mikro– i makroelementów
  • lekkostrawna
  • niższa zawartość kaloryczna i niższy indeks glikemiczny produktu końcowego
  • mąka z tradycyjnego przemiału, z ziaren uprawianych w myśl dobrej praktyki rolniczej
  • czysta etykieta

Zastosowanie

  • galanteria śniadaniowa
  • makarony
  • cukiernictwo

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

Młyn pszenny SilesianMĄKA PSZENNA PEŁNOZIARNISTA