Mąka waflowa to produkt przemiału niskobiałkowych pszenic, pozwalający uzyskać odpowiednią kruchość, wytrzymałość i strukturę wafla. Dzięki dużej stabilności i powtarzalności parametrów doskonała do zastosowania na liniach produkcyjnych.
Właściwości
- lepsze rozlewanie ciasta w formie
- szybsze odparowanie wody – zmniejszone koszty zużycia energii
- większa kruchość wafla przy zachowaniu elastyczności
- możliwość produkcji mąki według indywidualnej specyfikacji Klienta
- niska zawartość białka
- niska wodochłonność
- niska lepkość wypływowa
- czysta etykieta
Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.