Mąka waflowa

Mąka waflowa to produkt przemiału niskobiałkowych pszenic, pozwalający uzyskać odpowiednią kruchość, wytrzymałość i strukturę wafla. Dzięki dużej stabilności i powtarzalności parametrów doskonała do zastosowania na liniach produkcyjnych.

Właściwości

  • lepsze rozlewanie ciasta w formie
  • szybsze odparowanie wody – zmniejszone koszty zużycia energii
  • większa kruchość wafla przy zachowaniu elastyczności
  • możliwość produkcji mąki według indywidualnej specyfikacji Klienta
  • niska zawartość białka
  • niska wodochłonność
  • niska lepkość wypływowa
  • czysta etykieta

Zastosowanie

  • wafle do lodów
  • wafle płaskie
  • wafle cukiernicze

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

Młyn pszenny SilesianMąka waflowa