Mąka zagęszczająca

Mąka zagęszczająca to nowoczesny i naturalny składnik sosów, zup oraz innych potraw, w których odpowiednia konsystencja ma znaczenie.

Właściwości

  • kontrolowana i dedykowana lepkość na zimno i na gorąco
  • gładka konsystencja i struktura potrawy
  • poprawa tekstury i jakości produktu
  • większa wodochłonność
  • częściowy zamiennik skrobi
  • czysta etykieta
  • produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii

Zastosowanie

  • zupy gotowe do spożycia
  • produkty instant oraz mixy sosów, zup itp.
  • produkty mrożone
  • otoczki do przekąsek
  • makarony i kluski
  • wypełniacz i zagęstnik do produktów mięsnych i garmażeryjnych

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

Młyn pszenny SilesianMąka zagęszczająca